Ohjeita muuttajalle

Huolellinen esivalmistelu takaa onnistuneen muuton. Muuttolaatikoita kannattaa varata riittävästi, kovat esineet kuten kirjat, astiat, koriste-esineet on hyvä pakata muuttolaatikoihin. Vaatteet, liinavatteet yms pehmeät tavarat kulkevat kätevästi esim. jätesäkeissä ja niitä voi lastata muuttoautoon muiden kuljetettavien tavaroiden päälle.

Tarvitsetko muuttolaatikoita?

Muuttolaatikoiden tarve on aina asunto- ja tavarakohtainen. Yksiön tavarat menee yleensä n.10-20 laatikkoon, kaksion n.30-50 laatikkoon, kolmio- ja neliöasunnot n.50-80 laatikkoon jne. Myös tietynlaisena nyrkkisääntönä voidaan ajatella 1 muuttolaatikko per 1 asuin-neliö. Muuttolaatikot pakataan niin, että laatikot pystytään pinoamaan päällekkäin 4-5 pinoihin kuljetuksen ajaksi, älä ylitäytä!

Merkitse muuttotavarat

Muuttotavaroiden merkitseminen huonekohtaisesti nopeuttaa ja selkeyttää muuttoa huomattavasti, muistathan poistaa omat merkintäsi laatikoista muuton jälkeen (koskee vuokrattuja laatikoita). Kirjahyllyt, laatikostot sekä lipastot tyhjennetään ja niiden ovet on hyvä teipata esim. kalusteteipillä kuljetuksen ajaksi., myös välihyllyt kannattaa irroittaa kuljetuksen ajaksi.

Valmistaudu muuttomiesten tuloon

Pesukoneet yms. kodinkoneet on hyvä kytkeä irti ja johdot/letkut teipata koneeseen kiinni kuljetuksen ajaksi, kuljetustukia ei tarvitse enää asentaa paikalleen.

Matot on hyvä kääriä rullalle ja sulkea esim. teipillä tai pakkausnarulla. Taulutelevisiot sekä taulut suojataan pahvilla tai kuplamuovilla.

Herkät kalusteet kuten valaisimet, antiikki sekä astiat on hyvä suojata jo valmiiksi muuttoa varten, kuplamuovi sekä aaltopahvi ovat hyviä suojaukseen.

Ilmoitathan etukäteen jos sinulla on erittäin raskaita/kookkaita kalusteita (piano, vesisänky, iso kirjahylly) ja varmistat, että kalusteet pystytään kuljettamaan oviaukoista / rappukäytävästä kokonsa puolesta.

Muuttotavaroiden kuljettaminen muuttoautoon aloitetaan aina isommista kalusteista ja lopuksi pienemmät sekä kevyemmät tavarat laitetaan autoon päälimmäiseksi. Muuttolaatikot voidaan yhtä hyvin viedä myös ensimmäisenä.

Varmista muuttoauton parkkipaikka

Muuttoautolle on hyvä varata esteetön kulku muuttopaikalle sekä autolle on varattava tilava alue lastausta ja purkua varten.

Muista tehdä muuttoilmoitus / osoitteenmuutos

https://www.posti.fi/muuttoilmoitus/